Varkauden tavoitteet

Tavoitteena on kaupungin resurssiviisautta ja vähähiilisyyttä edistävien toimenpiteiden kehittäminen. Aihealueet liittyvät energiantuotantoon ja kulutukseen, liikkumisen ratkaisuihin, ruokaketjuun sekä materiaalien järkevään käyttöön.
Kaupungissa on tehty toimenpiteitä mm. energiatehokkuuden parantamiseksi, mutta työsarkaa on vielä jäljellä.

Resurssiviisautta eli tuotteiden, palveluiden, tilojen, hankintojen ja materian järkevää ja tehokasta käyttöä voidaan tarkastella kaupungin eri toiminnoista käsin. Tavoitteena on, että kaupunkistrategiaan, päätöksentekoon sekä talousarvioon yhdistetään ympäristövastuullisuus ja resurssiviisaus.

Varkaudessa tehtäviä kehittämistoimenpiteitä

  • Uudet kierrätysratkaisut: mm. rakennusmateriaalien hyötykäyttö, kaluste- ja välinevuokraus sekä verkkomyynti, työllistämisvaikutus
  • Vähähiilinen liikkuminen: sähkö- ja/tai biokaasuautoilun edistäminen, kevyt liikenne ja kaavaratkaisut
  • Energiatehokkuus sekä uusiutuvan energian ratkaisut uudiskohteissa ja peruskorjattavissa kiinteistöissä
  • Ruokahävikin vähentämiseen liittyvät toimet: verkko- ja mobiilisovellukset, ylijäämäruoan myynnit, kauppojen hävikki
  • Kaupungin resurssiviisauden lähtötilan perusteella tehtävä kehittämisohjelma ja pidemmän aikavälin tavoitteet liikkumisen ja yhdyskuntarakenteen, ruoantuotannon ja kulutuksen, energiatehokkuuden sekä materiaalien kierron näkökulmasta
  • Asukkaiden, toimijoiden ja yritysten aktivoiminen, tiedotus ja viestintä

Kerro idea tai vinkkaa toiminnasta

Onko sinulla idea, miten Varkaudessa voitaisiin kehittää resurssiviisautta esimerkiksi uudenlailla kierrätysratkaisuilla tai liikkumisen palveluilla? Haluatteko järjestää tapahtuman tai olla mukana ideoimassa kiertotalouteen tai esimerkiksi ruokahävikin vähentämiseen liittyviä tempauksia? Tai onko sinulla tiedossasi toimija, yritys tai henkilö, joka jo tekee ilmastotekoja, mutta emme vielä tiedä siitä? Ole rohkeasti yhteydessä, niin jutellaan lisää!

Yhteystiedot

Projektivastaava Elina Huerta
puh. 040 503 8935, elina.huerta(at)navitas.fi