Hävikkiviikkoa vietetään 9.-15.9.

syyskuu 10, 2019 Laura Leppänen Ajankohtaista

Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään jälleen myös Savossa. Kaikki Kiertotalouden ja resurssiviisauden toteuttaminen Pohjois-Savossa (KierRe) -hankkeen toteuttajakunnat (Iisalmi, Siilinjärvi, Kuopio, Varkaus ja Joroinen) ovat mukana Hävikkiviikon kampanjassa.

Joroisissa ja Siilinjärvellä Hävikkiviikko näkyy erityisesti kouluilla. Siilinjärvellä Ahmon koululla Hävikkiviikkoon on panostettu erityisen paljon. Kampanja näkyy ruokalassa julisteina ja muuna kampanjamateriaalina, ja koulussa punnitaan syntyvän tarjoiluhävikin sekä lautashävikin määrää koko viikon ajan. Koulun oppilaat ovat mm. tehneet aiheesta videon, ja keittiöhenkilökunta on luvannut palkita oppilaat, mikäli tavoitteet hävikin pienentämisessä saavutetaan. Joroisissa myös päiväkodit ovat mukana kampanjassa ”Tähteettömän pöydän ritarit” -teemalla. Varkaudessa Sodexon henkilöstöravintolat osallistuvat Hävikkiviikkoon. Lounasravintoloissa kampanja näkyy mm. julisteina, joissa muistutetaan syömään lautanen tyhjäksi, lisää saa aina ottaa.

Hävikkiviikkoa vietetään tänä vuonna seitsemännen kerran. Tämän vuoden kampanjan erityisenä teemana on ruokahävikin ilmastovaikutukset. Valtakunnallisen Hävikkiviikon järjestää Kuluttaja-lehti.

Lisätiedot:
Elina Huerta, projektivastaava/Varkaus, KierRe-hanke, puh. 040 503 8935, [email protected]