Lajitteluun kannustavaa Ketun kierrätys –mobiilipeliä kokeillaan kouluilla

elokuu 5, 2019 Laura Leppänen Ajankohtaista

Kuopion kaupunki on saanut Kestävä kaupunkikehitys –ohjelman kokeiluavustusta Ketun kierrätys –mobiilipelin kehittämiseksi koulujen käyttöön. Tavoitteena on kehittää lajitteluun kannustavasta pelistä versio, joka myös herättää miettimään omia kulutusvalintoja ja antaa tietoa kestävän kuluttamisen ratkaisuista.

Peliä kokeillaan ja kehitetään syksyn aikana muutaman kuopiolaisen ala- ja yläkoulun kanssa. Tarkoituksena on, että se on kokeilun jälkeen mahdollista levittää koko Suomeen.

– Tavoitteena on kehittää innostava peli uudenlaiseksi työvälineeksi ympäristökasvatukseen. Koulujen oppilaat pääsevät ensimmäisenä kokeilemaan ja kehittämään Ketun kierrätys –mobiilipeliä, kertoo Jätekukon ympäristökouluttaja Anja Räisänen.

Kokeilu toteutetaan yhteistyössä koulujen ja jätehuoltoyhtiö Jätekukko Oy:n kanssa. Pelin kehittäjänä ja toteuttajana on kuopiolainen Rx3 Studio Oy. Kokeiluhanke on Ympäristöministeriön osarahoittama ja osa Kestävä kaupunki –ohjelmaa.

Lisätietoja:

Ympäristöasiantuntija Minna Kuuluvainen, 044 718 2148,
[email protected]
Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut, Kuopion kaupunki

Ympäristökouluttaja Anja Räisänen, 044 368 0192,
[email protected]
Jätekukko Oy