Kiertotalouden osaajat koolla Kuopiossa 25.4.2019

huhtikuu 24, 2019 Laura Leppänen Ajankohtaista

Kiertotalous – kasvuun vai karkuun? –tapahtuma kokoaa lähes 100 kiertotaloudesta ja sen liiketoimintamahdollisuuksista kiinnostunutta Kuopioon torstaina 25.4.2019. Tilaisuudessa kuullaan mitä hyötyä kiertotaloudesta on yrityksille ja esitellään Kuopion alueen kiertotalouden yritysesimerkkejä.

Kuopion Klubilla järjestettävässä tapahtumassa kiertotalousasiantuntija antavat vinkkejä erikokoisille yrityksille kiertotalouden liiketoiminta- ja rahoitusmahdollisuuksista. Päivän aikana kuullaan myös puheenvuorot Sitralta ja Business Finlandilta. Lisäksi paikalliset yritykset ja organisaatiot kertovat omista kiertotalouden menestystarinoistaan.

  • Tapahtuma järjestetään Kuopiossa ensimmäistä kertaa ja se täyttyi nopeasti. Kiertotalous ja sen tarjoamat mahdollisuudet kiinnostavat paikallisia yrityksiä, ja toivomme kiertotalouden ympärille syntyvän myös uutta liiketoimintaa ja uusia kumppanuuksia, projektipäällikkö Mikko Juuti Kuopion kaupungilta kertoo.

Tapahtumassa jaetaan ensimmäistä kertaa myös Kuopion kiertotalousteko -palkinto. Palkinto jaetaan kuopiolaiselle yritykselle tai organisaatiolle, joka on toteuttanut menneen vuoden aikana merkittävän kiertotaloutta edistävän teon.

  • Meillä on Kuopiossa useita eri alojen yrityksiä, jotka ovat hyötyneet kiertotaloudesta resurssien kestävämmän käytön ja taloudellisemman toiminnan myötä, ympäristöjohtaja Tanja Leppänen Kuopion kaupungilta iloitsee.

Tapahtuma on osa Design Week Kuopion tapahtumaviikkoa. Tilaisuudessa ovat mukana Sitra, Business Finland, Design Week Kuopio, Kuopion kaupunki, BusinessKuopio, Savonia-ammattikorkeakoulu, Talous ja nuoret TAT ry, Kuopion Klubi ja ravintola Musta Lammas sekä Invest & Grow in Kuopio Region, Kiertotalouden ja resurssiviisauden toteuttaminen Pohjois-Savossa (KierRe) ja Luova Veto -hankkeet.

Lisätietoja:
https://www.businesskuopio.fi/tapahtumat/kiertotalous/

Projektisihteeri Eeva Lehtomäki, 044 718 2035, [email protected], Invest and Grow in Kuopio Region –hanke
Ympäristöasiantuntija Minna Kuuluvainen, 044 718 2148, [email protected], KierRe – Kiertotalouden ja resurssiviisauden toteuttaminen Pohjois-Savossa
Ympäristöasiantuntija Tapio Kettunen, 044 718 2187, [email protected], Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut