Earth Hour näyttää valomerkin ilmaston puolesta lauantaina 30.3.2019

maaliskuu 18, 2019 Laura Leppänen Ajankohtaista

Maailman suurinta ilmastotapahtumaa vietetään lauantaina 30.3.2018 kello 20.30 – 21.30. Tapahtuman aikana tuodaan esille ilmastotoimien tärkeyttä sammuttamalla turhat valot sisä- ja ulkotiloista.

Iisalmessa valot sammutetaan vesitornista ja Paloisvirran sillalta. Siilinjärven kunta sammuttaa omista kiinteistöistään valoja. Kuopiossa julkisivu- ja ikkunavalaistus pimenee kaupungintalolta, Kuopion museosta, kauppahallista, Lyseon lukiosta, Kuopion taidemuseolta, Puijon Tornista ja Itä-Suomen yliopiston kampukselta. Myös kauppakeskukset Aapeli, Vihtori, H-talo, Matkus ja Ikea sammuttavat valojaan. Kuopion Huuhanmäen tähtitornilla järjestetään tähtinäytös sään salliessa. Kuopion Steinerkoululla vietetään kasvisruokaviikkoa.

Useissa ravintoloissa ja hotelleissa ympäri Pohjois-Savoa vietetään illallista kynttilänvalossa ja hämärävalaistuksessa. Kuopiossa ravintoloista ainakin Blocco, Isä Camillo, Musta Lammas, Pannuhuone Gust Ranin ja PeeÄssän ravintolat ovat ilmoittautuneet mukaan. Myös Scandicin Kuopion hotellit ja PeeÄssän hotellit ovat mukana tapahtumassa.

Illan tapahtumista löytyy tietoa myös kampanjan sivuilta www.earthhour.fi/tapahtumat

Jokainen voi osallistua ilmastotapahtumaan

Earth Hour on WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, jossa ihmiset ympäri maapalloa sammuttavat tarpeettomat valonsa tunnin ajaksi. Kampanjan tarkoitus on innostaa ihmisiä ilmastotoimiin sekä viestiä asian tärkeydestä myös päättäjille. Tapahtuman teemana on maailman suurin kynttiläillallinen. Ruoka muodostaa noin 20 prosenttia ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä – saman verran kuin liikenne.

Iisalmen, Kuopion ja Varkauden kaupungit sekä Siilinjärven ja Joroisten kunnat sammuttavat julkisten rakennusten julkisivuvalaistusta tunnin ajaksi ja haastavat kaupunkien yritykset ja yhteisöt mukaan tapahtumaan. Mainos- ja julkisivuvalaistus voidaan sammuttaa tunniksi tai pidemmäksi ajaksi turvallisuutta vaarantamatta. Kulkuväylävalaistusta, porrasvalaistusta tai muuta turvallisuuteen liittyvää valaistusta ei tule sammuttaa. Ohjeita osallistujille: www.earthhour.fi/ideat

#EarthHourSuomi #EarthHourKuopio

Lisätietoja:

projektivastaava Minna Kuuluvainen
minna.kuuluvainen(a)kuopio.fi, 044 7182 148
www.kierre.info   |   www.earthhour.fi