Biokaasuautoillen tulevaisuuteen

joulukuu 22, 2017 Teija Härkönen Ajankohtaista, Arkisto, Biokaasu

Varkaudessa, Kuopiossa ja Iisalmessa järjestettiin taksiautoilijoille keskustelutilaisuuksia, joissa tuotiin esille biokaasun käyttömahdollisuuksia ajoneuvoissa. Mitä kaasuautolla ajaminen maksaa, miten se käytännössä tapahtuu, kuinka yrittäjät ja kuljettajat suhtautuvat kaasuautoiluun ja onko kaasuautoilussa potentiaalia?

Keskusteluissa nousi esille, että tärkein kriteeri autoilulle on tällä hetkellä taloudellinen kannattavuus sekä tankkauksen vaivattomuus. Biokaasuautoilussa on tulevaisuutta, kun tankkauspisteiden määrä kasvaa tasaisesti, ajoneuvojen toimintavarmuus on turvattu bi-fuel tekniikalla (ajoneuvoissa sekä kaasu että bensa/diesel) ja biokaasuntuotannolla saadaan biopohjoiset materiaalit hyötykäyttöön. Ohessa tietoa biokaasuautoilusta sekä keskusteluiden koosteet.

Tietoa kaasuautoilusta
Taksiyrittajien nakemyksia kaasuautoilusta*
Lehtijutut

Vähähiilistä liikkumista edistetään myös yhteishankinnalla, sillä kunnilla, kuntayhtymillä, kuntien omistamilla yrityksillä ja seurakunnilla on mahdollisuus tulla mukaan Suomen suurimpaan sähkö- ja kaasuautojen yhteishankintaan. Suomen ympäristökeskuksen SYKEn ja KL-Kuntahankinnat Oy:n suunnitteleman yhteishankinnan tavoitteena on Suomen autokannan vihertäminen lisäämällä tuntuvasti sähkö- ja kaasuautojen määrää.

Yhteishankinta helpottaa kuntien työtä, sillä Kuntahankinnat kilpailuttaa ajoneuvot ja niiden toimitusehdot keskitetysti. Ajoneuvot voi hankkia kunnan omalla rahoituksella tai hankintaan voi käyttää eri rahoituslaitosten tuotteita. Esimerkiksi Kuntarahoitus tarjoaa sähköautojen rahoituksen toistaiseksi nollamarginaalilla. Lisätietoja täältä: http://www.syke.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Tiedotteet/Kunnille_mahdollisuus_osallistua_mittava%2845469%29