Iisalmen kaupunki testaa sähköautoa

joulukuu 20, 2017 Mari Turunen Ajankohtaista, Arkisto

Iisalmen kaupunki on ottanut testikäyttöön Nissan Leaf -täyssähköauton viikon 51 ajaksi. Auto on käytettävissä viikon ajan henkilöstön työhön liittyviä matkoja varten, varaukset hoidetaan sähköisen kalenterin kautta ja auton lataus hoituu kaupungintalon pihassa olevalla väliaikaisella latauspisteellä. Kokeilu on jo nyt osoittautunut niin suosituksi, että sitä tullaan todennäköisesti jatkamaan myös ensi vuoden aikana.

Julkisia sähköautojen latauspisteitä ei Iisalmessa vielä ole, lähin julkinen latauspaikka löytyy tällä hetkellä Matin ja Liisan Asemalta Lapinlahdelta. Tosin tilanne muuttunee ensi vuoden aikana, sillä kaupungin talousarviossa on ensi vuodelle varattuna budjettirahaa kolmen julkisen sähköauton latauslaitteen hankkimiseksi Iisalmen torille (latauspaikat yhteensä kuudelle autolle) sekä yhden latauslaitteen hankkimiseksi kaupungintalolle (latauslaite on tarkoitettu kaupungin työntekijöiden ja vierailijoiden käyttöön).

Lisätiedot:

Lassi Väänänen
Hankinta- ja logistiikka-asiantuntija
Puh. 040 830 2794, sähköposti lassi.vaananen(at)iisalmi.fi

Jyrki Könttä
Kaupungininsinööri
Puh. 040 588 9022, sähköposti jyrki.kontta(at)iisalmi.fi