Osallistu ja vaikuta – millainen on resurssiviisas Varkaus?

lokakuu 6, 2017 Teija Härkönen Ajankohtaista

Haluaisitko tulevaisuudessa liikkua sähköautoilla tai lainapyörillä? Voisiko katolla olla enemmän aurinkopaneeleita tuottamaan sähköä kotiisi tai voisimmeko viljellä yrttejä keskellä kaupunkia? Haluaisitko liikkua enemmän esteettömillä luontopoluilla? Varkauden kaupungille ollaan laatimassa resurssiviisauden toimenpidesuunnitelmaa ns. tiekarttaa, jonka sisältämät toimenpiteet ohjaavat kuntaa kohti hiilineutraaliutta, jätteettömyyttä ja kestävää kulutusta vaikuttaen samalla  positiivisesti alueen elinvoimaisuuteen, houkuttelevuuteen ja asukkaiden hyvinvointiin. Kuntalaisilla on nyt mahdollisuus vaikuttaa suunnitelman sisältöön ja esittää ajatuksensa kestävästä tulevaisuudesta!

Osallistua voi vastaamalla kyselyyn ”Resurssiviisas Varkaus – kysely kuntalaisille” osoitteessa www.varkaus.fi –>  Tietoa Varkaudesta, suora linkki: Resurssiviisas Varkaus – kysely kuntalaisille. Kyselyyn vastaaminen vie noin 15 minuuttia ja se on avoinna 30.11.2017 saakka. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan elokuvalippuja.

Lisäksi osallistuminen on mahdollista Varkauden kaupunginkirjastolla, jossa on resurssiviisaus-info ja laatikko ideoita varten.

Kysymykset ovat resurssiviisauden osa-alueilta, joita ovat energiantuotanto ja –kulutus, liikkuminen ja yhdyskuntarakenne, kulutus ja ruoantuotanto sekä vesi ja luonnonvedet.