Hävikkiviikon kilpailun voitot Kalevalan ja Minna Canthin kouluille

lokakuu 5, 2017 Minna Kuuluvainen Ajankohtaista

Servica, Jätekukko ja Kuopion kaupunki olivat jälleen mukana valtakunnallisen Hävikkiviikon vietossa 11.-17.9.2017. Kuopiolaisille peruskouluille tarkoitettuun Hävikkiviikon rastirataan ilmoittautui 11 luokkaa. Tehtävät palauttaneiden luokkien kesken arvottiin palkinnoiksi Jätekukon järjestämä vierailu Kuopion jätekeskukselle ja Servican tarjoamat jäätelöt yhden koulun kaikille oppilaille. Arpaonni suosi Kalevalan koulun 1-2C -luokkaa, joka voitti jätekeskusvierailun. Jäätelöt koulunsa oppilaille voitti puolestaan Minna Canthin koulun 8I-luokka. Onnittelut voittajille!

Hävikkiviikko on valtakunnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on tehdä tunnetuksi ruokahävikkiä ja keinoja sen vähentämiseksi. Teemaviikon valtakunnallisena järjestäjänä toimi Kuluttaja-lehti. Servica, Jätekukko ja Kuopion kaupunki kannustivat oppilaita ja opettajia ruokahävikin vähentämiseen rastiratakilpailulla, jossa tutustuttiin monipuolisen materiaalin kautta aiheeseen. Kilpailun tehtävissä pohdittiin ruokahävikin syitä ja keinoja määrän vähentämiseen kouluissa ja kotona. Kuopiolaisten koulujen ruokaloissa teemaviikko näkyi muun muassa julisteina.

Suomessa koko ravitsemusalan yhteenlasketun ruokahävikin määräksi on arvioitu 335–460 miljoonaa kiloa vuodessa. Tämä kotitalouksien, teollisuuden, kaupan ja ravitsemispalveluiden tuottama hävikki on noin 10–15 prosenttia kulutetusta ruoasta. EU:ssa ja Suomessa on asetettu tavoitteeksi puolittaa ruokahävikin määrä vuoteen 2030 mennessä. Hävikin vähentäminen on tärkeä keino säästää luonnonvaroja ja vähentää erilaisia ruoantuotannon päästöjä.

Lisätietoja:
Servica – Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymä
Kehittämispäällikkö Tuire Puranen, tuire.puranen(at)servica.fi, puh. 044 426 0611

Jätekukko Oy
Ympäristökouluttaja Anja Räisänen, anja.raisanen(a)jatekukko.fi, 044 368 0192
www.jatekukko.fi/havikkiviikko (Kilpailun sivut avataan 1.9.)

Kuopion kaupunki, KierRe-hanke
Projektivastaava Minna Kuuluvainen, minna.kuuluvainen(at)kuopio.fi, puh. 044 718 2184

Hävikkiviikko: www.havikkiviikko.fi