KierRe-hanke mukana bioaika-tapahtumakiertueella Varkaudessa ja Kuopiossa

syyskuu 14, 2017 Mari Turunen Ajankohtaista, Arkisto, Tapahtuma

KierRe-hanke on mukana Bioaika-kiertueella Varkaudessa 21.9 (klo 9-18) ja Kuopiossa 22.9 (klo 9-18). KierRe-hankkeen pisteellä on esillä tietoa liikennebiokaasun tuotannosta, paikanpäälle tuodaan myös tutustuttavaksi biokaasuauto (paikalla Kuopiossa klo 16 saakka) sekä tämän lisäksi Kuopiossa on mahdollisuus päästä kokeilemaan sähköpolkupyörää.

Bioaika-tapahtumakiertue on koko metsäsektorin yhteinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja Suomen nuorille. Kiertueen ytimen muodostaa pyörillä – ja biopolttoaineella – kulkeva tiedekeskusnäyttely, Bioaika-rekka. Koko Suomen kattavan kiertueen aikana esitellään myös kiertuepaikkakuntien biotalousvahvuuksia Bioaika-torilla ja –tapahtumissa. Metsäpohjaisen biotalouden tarjoamista ratkaisuista esitellään uusimpia innovaatioita konkreettisten tuotteiden, mutta myös periaatteiden tasolla. Näyttelyssä esitellään mm. kiertotaloutta, sivuvirtojen hyödyntämistä ja uusia markkinoille tulevia puupohjaisia tuotteita. Arkisin klo 9-15 kiertueella vierailevat oppimisryhmät, mutta klo 15-18 ja viikonloppuisin kiertue on kaikille avoin. Koko kiertueen aikataulu on nähtävissä osoitteessa https://www.bioaika.fi/kiertue/.