Lehmänpierulla Timpan lenkille

syyskuu 11, 2017 Mari Turunen Ajankohtaista, Arkisto, Tapahtuma

Kuinka legendaarisen Timpan lenkin voi kiertää lehmänpierun voimalla? Hyytyykö sähköauto pakkasella? Sujuuko sähköpyörällä ajaminen kuin ainaisessa myötätuulessa? Näistä aiheista kuullaan lisätietoa KierRe- sekä Ylä-Savo liikkuu viksusti –hankkeiden järjestämässä kuntalaisille suunnatussa tilaisuudessa Iisalmessa keskiviikkona 20.9.2017 klo 17.15-19.30 Ravintola Iltalypsyn tiloissa. Kaasuautoilusta on puhumassa Ville Pyykkönen (Luonnonvarakeskus), Juhani Paavilainen (ProAgria Pohjois-Savo) selvittää taustatietoa biokaasun tuotannosta, Otto Kahran (PlugIt Finland) aiheena on sähköautoilu ja Sari Mulari (Ylä-Savo liikkuu viksusti –hanke) sekä Hannu Heiskanen (Kesport) kertovat kokemuksia sähköpyöräilystä. Tilaisuuden lopuksi osallistujilla on mahdollisuus tutustua sähkö- ja kaasuautoihin sekä sähköpolkupyöriin.


Tilaisuuden ohjelma

Aika: Keskiviikko 20.9.2017, klo 17.15–19.30
Paikka: Ravintola Iltalypsy, Kilpivirrantie 3, Iisalmi
Tilaisuudessa on kahvi- ja makkaratarjoilu, tilaisuus on maksuton

17.15 alkaen          Kahvit (50:lle ensimmäiselle osallistujalle)
17.30 – 17.45        Tietoa kaasuautoista ja -autoilusta – Ville Pyykkönen, Luonnonvarakeskus
17.45 – 17.55         Biokaasun tuotanto –  Juhani Paavilainen, ProAgria Pohjois-Savo
17.55 – 18.15         Tietoa sähköautoista ja -autoilusta –  Otto Kahra, PlugIt Finland
18.15 – 18.30        Sähköpyöräily, tietoa ja käytännönkokemuksia –  Sari Mulari, Ylä-Savo liikkuu viksusti –hanke sekä Hannu Heiskanen, Kesport
18.30 – 19.30       Kaasu- ja sähköautoihin tutustumista sekä makkaratarjoilu (100 ensimmäiselle henkilölle) –  Ravintola Iltalypsyn piha-alueella

Tervetuloa!

Hanketietoa
KierRe-hankkeen (Kiertotalouden ja resurssiviisauden toteuttaminen Pohjois-Savossa, www.kierre.info) tavoitteena on kaupunkien resurssiviisautta ja vähähiilisyyttä tukevien ratkaisujen kehittäminen. Hankkeessa ovat mukana Iisalmen, Kuopion ja Varkauden kaupungit sekä ProAgria Pohjois-Savo. Hanke toimii ajalla 1.10.2016–31.12.2018 ja hanketta rahoittavat EAKR (Pohjois-Savon liitto), Pohjois-Savon kehittämisrahasto, sekä toteuttajat.

Osana KierRe –hanketta on ProAgria Pohjois-Savon vetämä Biokaasu –osio, jonka tavoitteena on selvittää julkista liikennebiokaasun kysyntää Pohjois-Savossa. Lisäksi ProAgrian asiantuntijat selvittävät paikallisen liikennebiokaasun tuottamisen mahdollisuuksia maatilayritysten yhteenliittymissä. Tavoitteena on saada kokoon maatilojen yhteenliittymiä, jotka olisivat valmiita tuottamaan liikennebiokaasua mm. lietteestä, nurmesta tai muusta ylijäämä- tai hukkatuotannosta.

Ylä-Savo liikkuu viksusti on Iisalmen, Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän kuntien viisaan liikkumisen hanke. Liikkumisen ohjauksen valtionavustuksella ja kuntien omarahoituksella rahoitettu hanke toimii 20.3.-31.12.2017. Sen pääkohderyhmää ovat koululaiset ja työikäiset yläsavolaiset. Hanke edistää viisasta liikkumista Ylä-Savossa, kuten kävelyä ja pyöräilyä sekä kimppakyytien ja joukkoliikenteen käyttöä.

Lisätiedot:
Mari Turunen, KierRe-hankkeen Iisalmen projektivastaava
[email protected], puh. 040 584 0803

Juhani Paavilainen, ProAgria Pohjois-Savo, KierRe/Biokaasu
[email protected], puh. 0400 172386

Sari Mulari, Ylä-Savo liikkuu viksusti –hanke
[email protected], puh. 040 647 2221