Muotoilukilpailun voittajaksi Kalakukko -teos

elokuu 18, 2017 Minna Kuuluvainen Ajankohtaista, Arkisto, Tapahtuma

Kevään aikana järjestetyn muotoilukilpailun voittaja julistettiin torstaina Kuopiossa. Voittajaksi valittiin Eve Karkaman ja Erik Lehtosaaren työ nimeltä Kalakukko -salaatinottimet sekä pannunalunen. Karkama ja Lehtosaari ovat Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoita.

Kilpailu oli käynnissä 1.4.-31.5.2017 ja siihen osallistui 22 työtä ympäri Suomen. Varkauden, Kuopion, Iisalmen ja KierRe-hankkeen järjestämässä kilpailussa etsittiin liikelahjaksi soveltuvia töitä ja suunnitelmia teemalla ”Huomisen koti”. Ehtona oli, että työssä käytettävästä materiaalista olisi vähintään 70 % pohjoissavolaisilta yrityksiltä tulevaa ylijäämämateriaalia.

”Tässä työssä kierrätysmateriaalin hyödyntäminen toteutui hyvin, sillä käytettävä materiaali on sataprosenttisesti kierrätysmateriaalia. Voittajan työ on ammattimaisesti muotoiltu, kaupallisesti tuotantokelpoinen ja toimiva arjessa”, kiitteli  projektipäällikkö Laura Leppänen voittajien työtä.

Kuntalaisilla oli mahdollisuus äänestää suosikkiaan kesäkuun ajan KierRe-hankkeen nettisivuilla sekä Varkauden Keskuskonttorilla ja Iisalmen Kulttuurikeskuksella. Voittajatyö valikoitui yleisöäänten ja palkintoraadin antamien pisteiden perusteella. Muita kärkeen nousseita töitä olivat muun muassa Huoletonta huomista –kassi ja Ryhti-henkari sekä Skeitsi –voiveitsi.

Kilpailun mahdollistivat Keski-Savon Jätehuolto llky, Jätekukko Oy ja Ylä-Savon jätehuolto Oy, jotka lahjoittivat palkintosumman 1500 euroa. Seuraavaksi selvitetään voittajatyön mahdollista toteuttamista ja kaupunkien sekä jätehuoltoyhtiöiden innokkuutta käyttää voittajatyötä omana liikelahjanaan.


Lisätietoja kilpailusta:
Laura Leppänen, projektipäällikkö
Navitas yrityspalvelut, Varkaus
puh. 044- 799 5619, [email protected]