Resurssiviisas tulevaisuus Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa

elokuu 16, 2017 Laura Leppänen Ajankohtaista, Arkisto, Tapahtuma

Iisalmi, Kuopio ja Varkaus ovat aloittaneet työn kohti resurssiviisasta tulevaisuutta. Työ liittyy kuntien halukkuuteen olla kiertotalouden ja resurssiviisauden edelläkävijäkuntia. Kaupungit pyrkivät toimissaan kohti jätteettömyyttä, kestävää kulutusta ja päästöttömyyttä vuoteen 2050 mennessä. Tämä työ konkretisoituu kaupungeissa resurssiviisauden työpajapäivissä, jossa määritellään tavoitteet ja alustavat toimenpiteet tavoitteeisiin pääsemiseksi. Kaupungit rakentavat työpajapäivissä tiekarttaa kohti resurssiviisasta tulevaisuutta.

Työpajapäivien ajankohdat ovat:

  • ti 5.9. klo 12-16 Iisalmi, Ravintola Raatihuone
  • ke 6.9. klo 12-16 Varkaus, Navitas 1, kokoustila Ankkuri 3
  • ke 13.9. klo 12-16 Kuopio, Kuopion kansalaisopisto, opistosali

Työpajapäivät ovat tarkoitettu kaupungin henkilöstölle, yrityksille, yhdistyksille ja yhteistyökumppaineille. Tarkoituksena on pohtia resurssiviisauden askelmerkkejä yhdessä kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämiseksi ja kaupunkien elinvoimaisuuden lisäämiseksi. Kaupunkilaiset pääsevät osallistumaan resurssiviisaan tulevaisuuden suunnitteluun eri tavoin eri kaupungeissa. Ajankohtaista -osiossa kerrotaan, kuinka kuntalaiset pääsevät osallistumaan tulevaisuuden rakentamiseen.