Syksyllä lisää uusia julkisia latauspaikkoja lupaa Savon Voima

kesäkuu 14, 2017 Laura Leppänen Ajankohtaista, Arkisto

Varkaudessa järjestetyssä tapahtumassa Energiatehokas huominen Savon Voima esitteli suunnitelmia uusien julkisten latauspisteiden rakentumisesta Pohjois-Savoon. Heillä on suunnitelmissa julkistaa 5-10 uutta julkista latauspistettä tämän vuoden aikana. Uusia latauspisteitä saatetaan tämän vuoden aikana nähdä vielä Varkaudessa, Leppävirralla, Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Lapinlahdella sekä Pieksämäellä, Tervossa, Hankasalmella, Suonenjoella ja Tahkolla. Tällä hetkellä julkisia sähköauton latauspisteitä löytyy Kuopion Matkukselta ja Pitkälahden ABC:ltä sekä toriparkista, Jari-Pekalta Joroisista, K-Market Monnista Leppävirralta sekä Rantasalmen Järvisydämestä.

Savon Voima etsii uusia yhteistyökumppaneita julkisten latauspisteiden rakentamiseen. TEM:n investointi tukea julkisiin latauspisteisiin on varattu noin 4,8 miljoona euroa kolmelle vuodelle. Nopeat pikalatauspisteet voivat saada 35 % julkista tukea ja hitaammat asiointipisteet 30 % julkista tukea.

Sähköautoja liikkuu 985 kappaletta ja ladattavia hybridejä 2990 kappaletta tällä hetkellä Suomen maanteillä. Pohjois-Savossa täysähköautoja on seitsemän ja ladattavia hybridejä 57. enemmänkin sähköautoja ja hybrideja voisi olla. Valtakunnan tavoitteet sähköautoille on huikeat 250 000 vuoteen 2030 mennessä.

Tilaisuudessa ladattavia hybridejä oli esittelemässä Varkauden Auto-Jeni Oy. Toyota RAV4 ja Toyota Priusta pääsi koeajamaan ja ajosta nauttimaan tilaisuuden päätteeksi. Auto-Jenin Anne Husson mukaan Varkauden seudulla uusista myydyistä Toyotan autoista 34 % on sähköautoja, pääasiassa hybridejä.